Producent: Ademir Kenovic

Reditelj: Srdjan Vuletic

Scenario: Miroslav Mandic,Srdjan Vuletic

Uloge u filmu tumače:Saša Petrović, Daria Lorenci, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Josip Pejaković, Jasna Žalica, Izudin Bajrović, Aleksandar Seksan, Jasna Beri i petnaestomjesečni blizanci Damir i Danijel Savić.

Fudo je četrdesetogodišnji taksista, u kriminalnom miljeu Sarajeva poznat je kao čovjek koji daje dobre “tipe” lopovima za pljačku.
Takav način života učini da ga žena napusti i on odlučuje da okrene list. On zna da to mora uraditi, jer voli svoju ženu, i preko svih granica, najviše na svijetu voli svog malog jednogodišnjeg sina.
Od Seje, čovjeka sa mutnim šemama posuđuje novac, kupuje novi Renault Espace, i na opšte “zaprepaštenje” postaje prvi taksista koji u Sarajevu taksira u francuskom autu.
U skladu sa novim autom on okreće list na novo, bolje poglavlje svog života.
Ali, svijet oko njega se ne mijenja tako brzo i tako lako…
Film je komičan ali nosi važnu poruku, smatra režiser. U ova teška vremena ljudima je dosta ozbiljne priče, zato je film rađen na način koji može držati pažnju.
Film “Teško je biti fin” Srđana Vuletića ovogodišnji je bh. kandidat za najprestižniju filmsku nagradu “Oskar”, koju dodjeljuje Američka filmska akademija početkom godine u Los Anđelesu.
“Teško je biti fin” je pozitivan, ohrabrujući film o čovjeku koji uspije da dođe do svog cilja iako se sve okrenulo protiv njega.
Film “Teško je biti fin” Srđana Vuletića ovogodišnji je bh. kandidat za najprestižniju filmsku nagradu “Oskar”, koju dodjeljuje Američka filmska akademija početkom godine u Los Anđelesu.
Film “Teško je biti fin” će trajati 90 minuta, a njegov budžet je 2,6 miliona eura. Ovaj film, prema riječima reditelja Vuletića, je jednostavan, direktan, pomalo komičan film o čovjeku koji želi da bude dobar. Film će biti realiziran kao koprodukcijski projekat BiH, Velike Britanije, Njemačke, Srbije i Slovenije. Projekat su podržali Ministarstvo kulture i sporta FBiH i Fondacija za kinematografiju FBiH, CineLink, Sektor za kulturu Velike Britanije, Filmski Sklad Republike Slovenije, te Filmski centar Republike Srbije, Eurimages.

Advertisements