Klikni ba i vidi gol

 
SlikaReprezentacija Bosne i Hercegovine ubilježila je novu pobjedu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. Reprezentativci BiH su teže nego očekivano s minimalnih 1:0 savladali ekipu Malte.Strijelac jedinog gola bio je u početku susreta Zlatan Muslimović. Robusni napadač nastavio je tako svoj golgeterski niz u dresu reprezentacije BiH.Reprezentativci BiH imali su još nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu, ali rezultat se nije mijenjao. Malta je u finišu prvog dijela imala dobru šansu, ali mreža Adnana Guše nije se tresla.U drugom dijelu reprezentacija BiH imala je ponovo više od igre, ali novih golova nije bilo. Pored minimalne pobjede cilj je ispunjen i nova tri boda nalaze se na kontu reprezntacije BiH. Vrijedi istaći kako večerašnji susret zbog zdravstvenih tegoba nije vodio Fuad Muzurović, selektor reprezentacije BiH. Njega su na klupi zamijenili pomoćnici Ivo Ištuk i Borče Sredojević.

Inace,ukoliko zelite da sliku sa vasega monitora prebacite na vas televizor,ukoliko imate “s-video” izlaz na vasem kompjuteru i “s-video” ulaz na vasem televizoru,potrebno vam je samo s-video kablo koje kosta par dolara, da povezete vas komp i tv i nista vise.Kada ste povezali tv i kompjuter,na vasem praznom monitoru,bez ijedne otvorene stranice,kliknete desnim misem i odete u “properties” (za one koji nemaju komande na engleskom jeziku,to je prva opcija odozdo,na dnu tabele).Poslije toga uzmete opciju “Settings” (prvu sa desne strane), a zatim kliknete na “Advanced”,u donjem desnom uglu tabele.

Onda kliknite na “Displays” (u gornjem desnom uglu,prva opcija sa desne strane u drugom redu).Tu bi vam se trebala otvoriti tabela gdje imate monitor,laptop i televizor.Kliknite na “televizor” da pozeleni,zatim na “apply” i “ok”.To bi bilo to.Ukoliko ste vec podesili vas tv na odgovarajuci kanal ,slika sa vasega kompjutera bi vam se trebala pokazati na vasem televizoru.Da biste prenijeli i ton ,potrebno je da povezete vas kompjuter i tv sa audio kablom.Mozete na kompjuteru koristiti ulaz za slusalice i povezati ga sa audio ulazom u televizor.

Advertisements