Fenomenalna stvar za sve one koji vole da gledaju TV,filmove,serije,sport…Par minuta truda koji se isplati.

Preporucujem vam svima da se registrujete na http://www.sopcast.com i instalirate njegov player koji vam on nudi,jer sa njim mozete gledati hrpu kanala,medju kojima je i BH Live Sport,kao i kanale sa najnovijim filmovima.Imate i opciju snimanja u vas kompjuter svega sto gledate,samo sa jednim pritiskom dugmeta,a kasnije to mozete prebaciti na DVD.

Klikni ovdje i vidi i ako budete trebali,pronadjite tamo i instalirajte SopCast 1.1.2 for windows ili za vas sistem ,ako opet ne ide..onda hebiga.. radite ovako:

1.Prvo Klikni ovdje

2.Onda kada se otvori prozorcic za download,provjeri da je odabrana opcija za “Save to disc” i klikni “OK”

3.Odzipuj program (zavisno koji koristis u tvome kompjuteru za zippovanje) i instaliraj program u tvoj kompjuter.Ako koristis WinAce Archiver,onda to uradi ovako: Poslije zavrsenog downloada,kliknes na “Open” i onda ,na tabeli kliknes na “Setup-Sopcast” da poplavi i kliknes na “Extract”.Poslije samo prati komande i napravi klik na “OK” dok se ne zavrsi extraktovanje.

4. Onda u tvome kompjuteru na mjestu gdje si poslao/la zipp da se extraktuje(vjerovatno na ekranu na tvome monitoru), pronadji “Sop Cast”folder ,klikni na njega i kada se on otvori,unutra ces vidjeti “Setup-SopCast” i klikni na to da pokrenes instalaciju.

5. Zapamtis u “Browser”-u gdje ces instalirati program da ga kasnije mozes pronaci i onda klikni na “Install”.

6. Klikni na “Finish”.

7. Poslije toga ce ti se automatski na monitoru pojaviti prozorcic za ulazak u program,i mozes se tamo ulogovati i kao anonimac,jednostavno sa klikom na “Login”.

8. Kada si se ulogovao/la,klikni na “Channels”, na listi odaberi koji ces kanal gledati i klikni na njega.

Sacekaj nekoliko sekundi dok program ne krene i uzivaj.

Inace u srijedu 6.Juna 2007,po evropskom vremenu u 20:15 sati,na vrhu liste bi trebalo da bude bosanski kanal koji prenosi utakmicu BiH-Malta.Kanal se zove BH Live Sport. .AKO NE budete mogli pronaci kanal na listi,KLIKNITE NA REFRESH CHANNEL LIST DA OBNOVITE LISTU. Inace,preporucujem vam i da odete na : Klikni ba i da se tamo registrujete,pa da se u player ulogujete sa vasim podacima a ne kao anonimni.

Puno uspjeha!

Inace,ja sam na taj nacin vec gledao utakmicu BiH-Turska,prenos je bio odlican i bez ikakvih smetnji..

Preporucujem vam da odmah sada sve to odradite i instalirate a moguce je da vam sada taj nas kanal BH Live Sport bude “offline”,odnosno iskljucen,ali ce ga prije utakmice zasigurno aktivirati i nemojte da vas to zbuni.

Inace,ukoliko zelite da sliku sa vasega monitora prebacite na vas televizor,ukoliko imate “s-video” izlaz na vasem kompjuteru i “s-video” ulaz na vasem televizoru,potrebno vam je samo s-video kablo koje kosta par dolara, da povezete vas komp i tv i nista vise.Kada ste povezali tv i kompjuter,na vasem praznom monitoru,bez ijedne otvorene stranice,kliknete desnim misem i odete u “properties” (za one koji nemaju komande na engleskom jeziku,to je prva opcija odozdo,na dnu tabele).Poslije toga uzmete opciju “Settings” (prvu sa desne strane), a zatim kliknete na “Advanced”,u donjem desnom uglu tabele.

Onda kliknite na “Displays” (u gornjem desnom uglu,prva opcija sa desne strane u drugom redu).Tu bi vam se trebala otvoriti tabela gdje imate monitor,laptop i televizor.Kliknite na “televizor” da pozeleni,zatim na “apply” i “ok”.To bi bilo to.Ukoliko ste vec podesili vas tv na odgovarajuci kanal ,slika sa vasega kompjutera bi vam se trebala pokazati na vasem televizoru.Da biste prenijeli i ton ,potrebno je da povezete vas kompjuter i tv sa audio kablom.Mozete na kompjuteru koristiti ulaz za slusalice i povezati ga sa audio ulazom u televizor.

Advertisements